bugatti - bilerne

Siden starten af det 20 århundrede har Bugattis biler været genstand for stor fascination og beundring. Fra de tidligste vogne til de berømte Grand Prix biler fra 1920erne, har de alle været eksempler på teknisk innovation og en stærk kunstnerisk ånd.

Historien om bilens udvikling er fuld af pionerer, der udtænkte de mange små skridt og de færre store spring i den tekniske udvikling. Teknikere og ingeniører var dengang som nu typisk specialister i én eller flere discipliner inden for motorteknik, transmission, bremser, affjedring, karosseri og så videre.

Ettore Bugatti derimod var et kreativt og kunstnerisk præget multigeni, som nok lod sig inspirere men helst fulgte sine egne veje. Bugatti havde konstant hovedet fuldt af idéer om, hvordan det ene og det andet kunne gøres bedre, og med sin enestående rumlige forståelse for form og funktion noterede han sine idéerne i hurtige småskitser. Via dygtige medarbejdere blev skitserne herefter grundlag for senere tekniske tegninger og endelig produktion.

Læs om Bugattis biler HER>